Pattern Recognition (Gamma)

Her for nyligt ”satte jeg tænderne i” Pattern Recognition fra Gamma Brewing Co i Herlev, som er en klassisk amerikansk IPA på 5.8%, hvilket ligger sig inden for normen af de fleste IPAs. Ikke direkte en letvægter, men heller ikke end der flår gulvtæppet væk under dig, når du har drukket et par stykker af dem.

Ifølge producenten er der brugt Bravo, Comet og Southern Passion, så selvom øllet bruger humle fra Sydafrika, så er det klart de amerikanske humler som dominerer øllet – og der er smæk på grapefrugten og blomsternoterne er også ganske tydelige. Dufter man efter får man måske også lidt appelsin i næsen. Når man snuser ind, kan man mærke de bitre olier i næsen, så der er tryk på humleprofilen.

Smagsprofilen læner sig op ad duftene, og det er tydeligt at det grapefrugten der dominerer, men får også lidt følge af syrlige klementiner og bitre blomstre. Bitterheden får dog modspil af en generøs, måske lidt for generøs maltprofil, der dog paradoksalt nok, ikke giver øllet den krop, som humleprofilen bør have. Den manglende balance i maltprofilen gør at øllen får en lidt fad fornemmelse og ikke efterlader det store indtryk hos mig.

Når alt dette er sagt, så er det en crowdpleaser, der selvom jeg ikke falder på halen over den, er god at drikke og som smager godt. Jeg vil dog nok betakke mig, og tage en øl som har mere balance.

Men kan den drikke? Så absolut.

Pattern Recognition blev købt direkte hos Gamma Brewing Co for 50,- (440ml) og drukket i et Luigi Bormioli Birrateque Tester 42cl.

Information

Bryggeri: Gamma Brewing Co
Kategori: Øl
Type: IPA
Alkohol: 5.8%
By: Herlev
Humler: Bravo, Comet, Southern Passion
Kilde: 440ml dåse
Drukket:
5. marts 2021