Solid Ground fra Slowburn

Øllen jeg i dag skal anmelde, er Solid Ground fra Slowburn Brewing Co-op, som går under betegnelsen session IPA. Til dem som ikke lige kan huske hvad en session IPA er for en størrelse, så handler det om procenter i øllet. Session IPA har typisk en lavere alkoholprocent, så man kan afholde en drinking session uden at gå under bordet, da en normal IPA har en højere alkoholprocent – denne øl har en alkoholprocent på 4.8%, altså i den høje ende af denne stilart. Det var hurtigt tydeligt at jeg har med en amerikansk IPA at gøre.

Noter af gran og citrus breder sig hurtigt omkring dåsen, og da jeg hælder de gyldne dråber op i glasset, hvirvles noterne op i luften og udfolder sig til en tydelig grapefrugtduft. Da jeg stikker næsen i glasset, blusser det op med tørrede krydderurter – måske herb de provence og en ganske tydelig duft af eukalyptus. Farven på øllet ligger i den blege gyldne ende.

Da jeg tager den første smag på øllet, er der en tydelig bitterhed, som skynder sig om helt bagerst i munden. Kraften aftager dog hurtigt, men efterlader et bitterhedsspor af format. Det er tydeligt at bitterheden minder om en citrusagtig bitterhed men også lidt harpiksfornemmelse, som netop humlen efterlader. En lidt jordede smagsnuance dukker op efter lidt tid i munden.

Noget der slår mig, er at kroppen er relativ spinkel, hvilket gør, at selvom den er kraftig i bitterheden, også føles let som en fjer.

Netop kroppen er lidt for let, selvom det er en session IPA – og jeg havde gerne set en lidt tydeligere maltprofil. Det hvor jeg forventede en vis styrke og kraft, får jeg i stedet en lidt tynd fornemmelse som hvis jeg drak en øl med meget lav styrke.

Men kan den drikke? Så absolut.

Solid Ground blev købt direkte hos Slowburn for 45,- (440ml) og drukket i et Luigi Bormioli Birrateque Tester 42cl.

Information

Bryggeri: Slowburn Brewing Co-op
Kategori: Øl
Type: Session IPA
Alkohol: 4.8%
By: Hvidovre
Humler: Simcoe, Ekuanot, Mosaic
Kilde: 440ml dåse
Drukket:
22. januar 2021