Gamma Brewing Co webshop

Efter en rum tid med corona-lockdown og efterhånden en ørkenvandring i forhold til frisk øl, brygget med omhu og godt håndværk, besluttede jeg mig for at bestille en sending fra Gamma Brewing Co, dels fordi jeg kun havde smagt deres øl på en småmørk bar, dels fordi jeg havde hørt godt om deres øl og dels fordi de ligger i Herlev, kun seks kilomenter fra mig – så øllet måtte være pivfrisk og ikke mindst lokalt.

Så jeg ind på deres hjemmeside gammabrewing.com, for tjekke udvalget ud. Hjemmesiden er selvfølgelig på engelsk, hvilket ret mange bryggeriers hjemmeside efterhånden er. Men ganske overskuelig og flot grafik, som afspejler det generelle layout på deres labels. Selve købet sker med Shopify, så hvis man allerede har købt igennem denne service, så skal man ikke indtaste alle sine oplysninger igen – og det er jo egentligt meget rart. Bonus ved Shopify er, at det er en gennemprøvet og sikker betalingsmåde. Eneste ulempe, er at det er en udenlandsk transaktion, så man skal benytte sit nemid, hved køb mm. man bruger Apple Pay eller Google Pay.

Jeg ved ikke helt hvad jeg havde forventet af Gammas udvalg, men til min store overraskelse havde de et ret stort udvalg af øl og øl på lager. Alle mulige former for IPA, både session, normal, double og hazy, men også lidt gose, lidt pale ale men alt, alt for lidt mørke stouts og portere – kun en enkelt blev det til og det er måske lidt ærgerligt, da jeg gerne havde set et bredere udvalg af disse typer. Lidt atypisk, så har Gamma faktisk et ret stort udvalg af merchandise og glas, så hvis man er til dette, så er det også noget at komme efter her.

Rent prismæssigt, ligger Gamma en smule over andre bryggerier i samme kategori – og har et spænd fra 45 kroner til 60 kroner, hvor en del ligger på ca. 55 kroner for en 440 ml dåse. Hvilket er en smule under det man bør forvente at betale på et bar, men lidt mere en hvad jeg forventer at betale for øl i detail. Men i disse tider, tænker jeg at vi alle må strække os lidt længere og købe lokalt.

Leveringen hos Gamma er gratis i Danmark, hvis man køber for mere en 400 kroner, hvilket er rimeligt. For bestillinger til Frankrig, Tyskland og Sverige, skal man købe for 800 kroner, for at opnå gratis levering. Hvis man køber for mindre end de 400 kroner, så kan man vælge at få leveret med GLS til pakkeshop eller hjemmelevering – alternativt kan man selv hente hos Gamma i Herlev, hvilket er gratis. Jeg valgte at hente selv, da lidt motion under corona er bedre end ingen motion.

Da det ikke fremgik af ordremailen hvornår jeg kunne hente, skrev jeg til GammaFacebook. Her fortale de mig, at jeg kun kunne hente om fredagen (det er vidst kun under corona at dette er aktuelt). Jeg naturligvis var velkommen til at hente dagen efter ml. 9-13, for der var nogen på bryggeriet. Så det var jo dejligt. Da jeg hentede forsendelsen – var den pakket i en fin kasse, påtrykt med logo og sirligt pakket med papskillevægge – og både direktør Jakob og salgschefen (hvis navn lige er tabt i glemslen) var meget sød, venlig og imødekommende.

Alt i alt var det en god oplevelse af købe hos Gamma, trods den lidt dyrere pris og måske knapt så brede udvalg. Øllet var frisk og lækkert som det skal være.

Information

Forhandler: Gamma Brewing Co
Indkøb: IPA, Double IPA, Stout
By: Herlev
Benyttet: 24. februar 2021
Prisniveau: $ $ $ $ $ $