Æblerov

Kompromisløst og eksperiementerende cideri.

Jeg stødte på cideriet Æblerov for nogle år siden, under en snak med Christopher Melin, da jeg mødte ham i vinhandleren Vin De Table i det københavnske nordvest-kvarter. Jeg boede i området, og min tur gik ofte forbi butikken, som udover vin også havde lokale øl, primært fra Ølsnedkeren, Nørrebro Bryghus/BRAW og Flying Couch.

En dag, da jeg ledte efter en gave, bød Christopher mig, at jeg skulle prøve at købe en cider, naturligvis, fra Æblerov. Mit kendskab til cider var begrænset, omend ikke fuldstædig nybegynder, da jeg under flere omgange har drukket forskellige cidere fra ind og udland, primært engelske og franske. Den cider jeg købte var Cox i pæren og så et par øl til mig selv. Jeg endte med at give øllene som gave og drikke cideren selv, for den så så spændende ud. Et par dage efter, købte jeg yderligere nogle stykker heriblandt Frankofil.

På dette tidspunkt lå Æblerov midlertidigit, men ganske passende ude i det gamle grønttorv i Valby, som var grobund for startups i den del af København. Sidenhen er Æblerov er rykket til andre lokaler, i Svinninge, hvor også deres produktion ligger. Her producerer de udelukkende vild dansk cider på naturlig gær, lavet på økologiske frugter og uden tilsæt sukker. Det betyder, at cider fra Æblerov ofte er tør, men frisk og frugtig.

Anmeldelser

, ,

Forbidden Fruit: Rainbow Child 2019 (Æblerov)

I skrivende stund er vi i gang med en ægte revolution. Ikke en væbnet en af slagsen - vi er mere ovre i den mere smagfulde ende af spektret – nemlig en ciderrevolution. En del mindre ciderier er poppet op på det danske landkort inden for de seneste 10 år og Æblerov er en af dem og jeg smager lidt på deres Forbidden Fruit: Rainbow Child fra 2019.